lørdag den 30. juli 2011

Total FIASKO

Jeg fandt denne fine kagedåse i Søstrene Grene. Og den passede helt perfekt til mit "jeg går på ferie" projekt.
På min arbejdsplads tager vi kage med når vi går på ferie. Ja det bliver til en hel del kage i denne tid, men det er da en trøst for dem der skal "passe biksen".

Jeg havde jo planlagt det hele. Fundet en god opskrift, købt en masse ind, for nu skulle der laves Macarons.
Jeg kunne lige se det for mig: Den fine kagedåse foret med silkepapir og så lækre macarons i 3 forskellige varianter: Lyserøde med hindbær/mascarponecreme, lilla med blåbær/mascarponecreme og brune med chokoladecreme. Lyder det ikke bare lækkert. Det syntes jeg også.
Jeg ville lave det til et helt fantastisk blogindlæg, så derfor tog jeg billeder undervejs.


Det gik faktisk galt allerede fra starten af. De smuttede mandler var for fugtige til, at jeg kunne blende dem. Da jeg havde mast 2 portioner blendede mandler gennem en si bestemte jeg, at jeg ville droppe de lilla macarons.
Jeg fik så sprøjtet små portioner af de lyserøde og brune ud på bagepapir. Jeg lod dem stå i ca 1 time og satte dem så i ovnen ved lav temperatur. Og de fik 15 minutter, men de var stadig ikke færdige. De fik 15 minutter mere men heller ikke her var de færdige. Jeg skruede op for ovnen og gav dem 10 minutter mere. Så tog jeg dem ud, lod dem køle og ........ Ja så sad fyldet fast på bagepladen og jeg fik kun marengs skallen af.

TOTAL FIASKO...Jeg gør det aldrig mere. Ingen kage til arbejdet. Alle mine planer gik i vasken. Den eneste trøst er, at marengs skallerne smager super dejligt sammen med is.

Håber Jeres ferie kageprojekter er blevet bedre.
Hilsen Heidi

3 kommentarer:

  1. Ej, hvor træls. Ja, de kan godt drille rigtig meget. Men jeg synes jeg har fundet ud af det nu efter et par "forkerte" plader. Men som du skriver - dem der kikser smager skønt alligevel.

    SvarSlet
  2. Jeg skal vist lure efter en succes opskrift på din Blog Camilla :))

    SvarSlet
  3. Ha ha, ja du kan da prøve den af :-) Jeg fandt ud af at de blev bedst af at stå i min ½ time inden de kom i ovnen, men de kan jeg se, at du også gjorde. Jeg havde ikke problemer med at få dem af papiret. Jeg lod mine stå noget tid efter de kom ud af ovnen, for netop at undgå at de sad fast. Jeg ved, at de er nogle små sataner, men prøv igen, for når de lykkes, så er det jo en lille himmerigsmundfuld :-) Held og lykke.

    SvarSlet