Chokolade Mud cake:
250 g smør
250 g chokolade
8 tsk Nescafé pulver
180 ml vand
150 g selvhævende mel (se nedenfor)
150 g hvedemel
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk
1) Smelt smør, chokolade, Nescafé og vand ved svag varme i en gryde.
2) Sigt selvhævende mel, hvedemel, kakao, og natron ned i en røreskål. Hæld sukkeret i.
3)Pisk æg, kærnemælk og rapsolie sammen med en gaffel.
4) Rør chokoladeblandingen og æggeblandingen sammen med melblanding til det har en ensformig masse.
Dejen hældes i en smurt springform på 25 cm og bages i ca. 1 time og 40 minutter ved 16 grader (varmluft)
Hvis du vil bage muffins, fyldes 35 muffinsforme halvt op og bages i ca 20 min ved 16o grader (varmluft)
Selvhævende mel:
Selvhævende mel bruger de maeget i USA. Herhjemme er det svært at finde, men det kan laves selv ved at blande 150 g hvedemel med 1 tsk bagepulver. Man tager så det man skal bruge af blandingen og gemmer resten til næste gang.
God bagelyst
Ingen kommentarer:
Send en kommentar