tirsdag den 24. maj 2011

Hindbærmousse

Denne hindbærmoussé hører til en af mine yndlingsfyld til kager. Den er lidt syrlig og passer derfor godt sammen med en sød chokoladecreme.

Hindbærmoussé:
½ liter piskefløde
300 g hindbær (gerne frost)
2 blade husblas

1) Hindbærrene kogse i 2 minutter så evt. bakterier forsvinder. Herefter kan de moses hvis man vil have en ensartet moussé. Jeg plejer bare at mose dem groft.
Hindbærrene smages til med sukker.

2) Husblas lægges i blød i koldt vand. Når de er bløde tages de op (lad det vand der hænger ved blive på) og smeltes over vandbad.

3) Den smeltede husblas blandes i de varme hindbær og massen sættes på køl til det er fuldstændigt koldt.

4) Når hindbærmassen er fuldstændig afkølet piskes fløden rigtig, rigtig stift (på vej mod smør....) og hindbærmoussen vendes deri.

Voilá: Hindbærmoussé

Blandingen passer til en kage på 25 cm. Kan også sprøjtes ovenpå muffins med en tylle.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar