tirsdag den 24. maj 2011

Tobleronecreme

Den chokoladecreme jeg laver allermest er Tobleronecreme.
Tobleronen kan skiftes ud med alt mulig andet chokolade.

Tobleronecreme:

½ liter piskefløde
300 g Toblerone

1) Halvdelen af fløden og al Tobleronen varmes op i en gryde indtil Tobleronen er smeltet. Det må enelig ikke koge.
Inden cremen sætts på køl, skal der  husholdningsfilm henover og det er vigtig at filmen ligger helt tæt ned og rører cremen. Ellers dannes der kondensdråber og kommer de ned i blandingen kan den ikke piskes stiv.

2) Når Tobleronecremen er HELT kølet af, piskes den så stiv som muligt.
Den resterende fløde piskes RIGTIG stift (på vej mod smør...) og Tobleronecremen vendes i den stiftpiskede fløde.

Mums: Tobleronecreme.

Denne portion passer til en kage på 25 cm.
Tobleronecremen kan også sprøjtes ud på toppen af muffins med en tylle.



Hindbærmousse

Denne hindbærmoussé hører til en af mine yndlingsfyld til kager. Den er lidt syrlig og passer derfor godt sammen med en sød chokoladecreme.

Hindbærmoussé:
½ liter piskefløde
300 g hindbær (gerne frost)
2 blade husblas

1) Hindbærrene kogse i 2 minutter så evt. bakterier forsvinder. Herefter kan de moses hvis man vil have en ensartet moussé. Jeg plejer bare at mose dem groft.
Hindbærrene smages til med sukker.

2) Husblas lægges i blød i koldt vand. Når de er bløde tages de op (lad det vand der hænger ved blive på) og smeltes over vandbad.

3) Den smeltede husblas blandes i de varme hindbær og massen sættes på køl til det er fuldstændigt koldt.

4) Når hindbærmassen er fuldstændig afkølet piskes fløden rigtig, rigtig stift (på vej mod smør....) og hindbærmoussen vendes deri.

Voilá: Hindbærmoussé

Blandingen passer til en kage på 25 cm. Kan også sprøjtes ovenpå muffins med en tylle.



"Same old- same old" Chokoldade mud cake

Jeg har lovet rigtig mange opskriften på chokolade mud cake..... Så her kommer den.

Chokolade Mud cake:
250 g smør
250 g chokolade
8 tsk Nescafé pulver
180 ml vand

150 g selvhævende mel (se nedenfor)
150 g hvedemel
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker

4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

1) Smelt smør, chokolade, Nescafé og vand ved svag varme i en gryde.

2) Sigt selvhævende mel, hvedemel, kakao, og natron ned i en røreskål. Hæld sukkeret i.

3)Pisk æg, kærnemælk og rapsolie sammen med en gaffel.

4) Rør chokoladeblandingen og æggeblandingen sammen med melblanding til det har en ensformig masse.

Dejen hældes i en smurt springform på 25 cm og bages i ca. 1 time og 40 minutter ved 16 grader (varmluft)

Hvis du vil bage muffins, fyldes 35 muffinsforme halvt op og bages i ca 20 min ved 16o grader (varmluft)

Selvhævende mel:
Selvhævende mel bruger de maeget i USA. Herhjemme er det svært at finde, men det kan laves selv ved at blande 150 g hvedemel med 1 tsk bagepulver. Man tager så det man skal bruge af blandingen og gemmer resten til næste gang.


God bagelyst

lørdag den 21. maj 2011

Konfirmationskage med guitar




Min kollega Ann ringede en dag. Hun havde set mine kagebilleder og syntes jeg mangler et billede af en guitarkage. Heldigvis kunne hun hjælpe ;)
Hendes søn skulle konfirmeres d. 20/5 og hun syntes han skulle have en kage med en guitar på.
Dejlig udfordring, som jeg selvfølgelig tog imod.Kagen er ca. 35cm i diameter og den er til 30 personer.
Det er "Same old same old" (Mud cake med hindbærmousse og tobleronecreme)
Guitar og stjerner er lavet i fondant fra http://www.kagebutikken.dk/

Håber I havde en rigtig dejlig dag Ann

onsdag den 18. maj 2011

Bryllupskage til Thea og Lars.



 
Sådan så den lettere stessede kage-pynte-pige ud sidst på aftenen dagen før brylluppet.


Nu er det jo den helt store bryllupsmåned. I år har jeg kun lavet en bryllupskage, men sidste år lavede jeg 2 kager. Den første var til min dejlige svigerinde og lillebror der skulle giftes 8. maj. Det var også min debut ud i kager i etager og kager til MANGE mennesker. 100 personer var den til og den tog virkleig, virkelig lang tid at lave. Men det var det hele værd.
Vaniliebundende blev bagt i forvejen og frosset ned. Marcipanbundende, nougatcremen og hindbærmoussen blev lavet to dage før og fragtet fra Herning til København.
Hele dagen før brylluppet brugte jeg hos min svigerindes mor, hvor kagen blev samlet, smurt op med smørcreme og til sidst pyntet. Vi havde haft et ekstra køleskab med til København hvor den "overnattede"
Jeg havde i ugerne op til brylluppet brugt hver eneste aften på at lave roser i sugarpaste til topdekorationen.
Jeg bliver faktisk helt i tvivl om Lars måske først fandt ud af hvordan den så ud, da han skulle skære den.
Jeg tror vi alle tre var godt tilfredse med resultatet.
Thea og Lars har lige haft et års bryllupsdag, og der spiste de resten af kagen... eller det vil sige, de kunne ikke spise det hele, da hele den underste etage på 35 cm var tilbage..
Fantastisk bryllup hos fantastiske mennesker

lørdag den 14. maj 2011

Kombineret dåbs- og bryllupskage






Tina´s søn skal døbes idag og jeg har fået lov at lave dåbskagen. Det i sig selv er en dejlig kage-opgave, men det der gjorde den helt fantastisk er, at Tina og hendes mand i al hemmelighed har valgt også at blive gift idag.
Det har været så skønt igen at skulle lave en bryllupskage, især fordi Tina gerne ville have fest og farver i kagen. Men det har også været helt vildt svært at skulle holde det hemmeligt for vores fælles kollegaer.
Men jeg klarede det og lige nu er det ikke en hemmelighed mere. Nu er Frk. Tina blevet Fru.


Kagen er til 50 personer. Den er "the same old - same old: Chokolade mudcake med hindbærcreme og tobleronsmousse. Smurt op med chokolade smørcreme.


(I virkeligheden er kagen ikke helt så skæv som den ser ud på billederne. Jeg øver og øver for at blive god til at tage flotte billeder)

Tillykke søde Tina... både med bryllup og dåb. Håber I har haft en helt fantastisk dag.

onsdag den 4. maj 2011

"Gamle" billeder af kager til skønne prinsesser

Jeg har efterhånden lavet en del kager til Skønne prinsesser. Her er nogle af dem. Da det mange af dem er flere år gamle, kan jeg ikke huske hvem de er lavet til og hvad der er indeni.
I de fleste kager til børn, er der "bare" chokolade kage, da de fleste børn ikke er vilde med fyld.